Ένας τοίχος γεμάτος ομορφιά και τέχνη!

Ένας τοίχος γεμάτος ομορφιά και τέχνη!

flower wall sticker main

Στην πρώτη επίσκεψη με τον μεσίτη στο σπίτι που αγοράσαμε και είναι πια δικό μας, μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Σε ένα από τα υπνοδωμάτια ο ένας τοίχος ήταν ζωγραφισμένος από την μια άκρη στην άλλη παρουσιάζοντας ένα ονειρικό χωριό στην εξοχή με έναν τεράστιο ήλιο-λουλούδι. Ήταν το παιδικό δωμάτιο και η τοιχογραφία είχε γίνει από μια φίλη ζωγράφο του πρώην ιδιοκτήτη. Ίσως είναι δύσκολο τους καιρούς που ζούμε να βρεθούν τα χρήματα για κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν οικονομικές λύσεις για έναν ωραίο τοίχο που θα είναι ολόκληρος μια ζωγραφιά. Και η λύση αυτή είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου που είναι πλέον σύγχρονα, δεν λεκιάζουν τους τοίχους, τους αλλάζουν πλήρως και όταν δεν τα χρειάζεστε, πολύ απλά τα βγάζετε χωρίς τις ζημιές και τις δυσκολίες του βγαλσίματος μιας ταπετσαρίας. Σας δίνουμε, λοιπόν, μερικές ωραίες ιδέες για την διαμόρφωση ενός ωραίου παιδικού δωματίου και όχι μόνον, με αυτοκόλλητα τοίχου.

Μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο!

KidsRoomWallStickers

 

Τερατάκια ξεφύτρωσαν στην σκάλα...

kids wall decal worms1

Κουκουβάου -κουκουβάου

wall art stickers owl

Είμαι όλος μια καρδιά!

WallStickerHeart

Ήρθαν οι καμηλοπαρδάλεις

animal wall stickers decorations for kids room

Διάβασμα με τους δεινόσαυρους του Σιντ!

decoration sky blue themed chic kids wall decor ideas with dinosaurs pattern wall stickerDecorating for interior kids roomDinosaurs

Παρέα με νεράιδες

DecoAftokollitaToixou5

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε αυτοκόλλητα τοίχου:

www.aytokolita-toixou.gr

http://www.artwall.gr/category.php?c=41&l=1

http://www.stickit.gr/index.php?id_category=54&controller=category

http://www.gocyber.gr/index.php?option=product&id=16477

http://www.paixnidocosmos.gr/categories.asp?catid=60

 

 

 

 

Βόλτες στην Αθήνα με ξεναγό

Βόλτες στην Αθήνα με ξεναγό

StoaAttalouARXAIAAGORA

Η δράση αυτή του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με στόχο να γνωρίσουμε εμείς οι Αθηναίοι, και όχι μόνον, τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας. Το ότι έμπειροι ξεναγοί αναλαμβάνουν να μας συνοδεύσουν σε αυτές τις βόλτες, έχει κάνει το συγκεκριμένο εγχείρημα άκρως επιτυχημένο.Για άλλη μια χρονιά, λοιπόν, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, διοργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλούνται αμέσως, ειδικά όσον αφορά τις περιηγήσεις σε χώρους, όπως αυτοί της Αρχαίας Αγοράς και της Ακρόπολης. Γι' αυτό βιαστείτε και δηλώστε συμμετοχή, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα που ανάρτησε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210 3313038 (κα Ε. Βαλκανά, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων) απο Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 13:00.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.

ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Εκδοτήριο εισιτηρίων
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 45 άτομα)

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25, έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου 

Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.


ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Κυκλαδ. Αρχαιότητες - Αρχαιότητες Θήρας)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πατησίων 44
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

ΠΛΑΚΑ - ΑΛΙΚΟΚΚΟ - ΡΙΖΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ

Σημείο συγκέντρωσης: Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, επί της οδού Κυδαθηναίων, Πλάκα
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 80 άτομα)

ΑναφιώτικαΠΛΑΚΑ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

Σημείο συγκέντρωσης: Αδριανού 25, έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.

ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Τοσίτσα 1
Ξεναγός: Νόρα Παντελάκη (έως 35 άτομα)

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώρα 5μ.μ.

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Ξεναγός: Άννα Μπενάκη (έως 50 άτομα)

AcropolisMUSEUM

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΟΛΟΥ
Σημείο συγκέντρωσης: Ιερός Ναός Αγ. Ειρήνης, επί της οδού Αιόλου
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 50 άτομα)

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου, Πανεπιστημίου 12 

Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 35 άτομα)
Read more: Βόλτες στην Αθήνα με ξεναγό

Σεπτέμβριος : Ο μήνας των γλωσσών!

Σεπτέμβριος : Ο μήνας των γλωσσών!

Languages

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι αφιερωμένος από την ελληνική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πολυγλωσσία και την ελληνική γλώσσα. Έτσι, λοιπόν, έχει οργανωθεί σειρά εκδηλώσεων που έχει ως εξής:

1.    1η Σεπτεμβρίου: Ανοίγουν οι εγγραφές Λυκείων στο Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Νέους Μεταφραστές (Juvenes Translatores) που θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου (12:00 το μεσημέρι).

Στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές ηλικίας 17 ετών (γεννηθέντες το 1998). Μετά την αρχική εγγραφή διενεργείται κλήρωση για να επιλεγούν 21 ελληνικά σχολεία. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 26 Νοεμβρίου και  το θέμα θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης. Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές.

 2.    25 Σεπτεμβρίου: Ημερίδα «Εργαλεία υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας στους υπολογιστές: ελλείψεις και προοπτικές», Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα).

Η Ελληνική γλώσσα συχνά υποστηρίζεται ελλιπώς στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να γράψουμε ή να υπαγορεύσουμε κείμενα στον υπολογιστή, για να στείλουμε μηνύματα στο κινητό, ή ακόμη και για να μεταφράσουμε ένα κείμενο. Στόχος της Ημερίδας είναι να εντοπιστούν τα κυριότερα προβλήματα των απλών χρηστών ώστε να ανοίξει η συζήτηση με τους ανθρώπους της πληροφορικής και να χαρτογραφηθούν οι δυσκολίες που εμποδίζουν τις καινοτομίες που αναπτύσσονται στα εργαστήρια να περάσουν στην παραγωγή και τελικά στην αγορά και στους χρήστες.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / ΕΚ «Αθηνά». Απευθύνεται στους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας στα εργαλεία πληροφορικής και στους ερευνητές, κατασκευαστές και ειδικούς της πληροφορικής που ασχολούνται σοβαρά με την ανάπτυξη, την βελτίωση ή την εμπορία τέτοιων εργαλείων.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση http://europa.eu/!hD33MJ.

3.    26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson-2015.eu , πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών, Ρουμανικών και Τσεχικών. Ο Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


4.    3 Οκτωβρίου: Ημερίδα Εργασίας «Πτυχές της διδασκαλίας ξένων γλωσσών – μετάφραση και αξιολόγηση» Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κύριος στόχος της Ημερίδας Εργασίας είναι να συζητηθεί ο ρόλος της μετάφρασης στην εκμάθηση και στην αξιολόγηση της γνώσης ξένων γλωσσών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια). Πράγματι, Οι αυριανοί επαγγελματίες μεταφραστές είναι οι σημερινοί μαθητές ξένων γλωσσών. Η μετάφραση ως μέσο διδασκαλίας και αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων μπορεί να τους βοηθήσει να κατακτήσουν πλήρως την ξένη γλώσσα αλλά και να διαπιστώσουν τις δυνατότητές τους σε περίπτωση που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μετάφραση.

Η Ημερίδα Εργασίας συνδιοργανώνεται με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απευθύνεται σε α) συμβούλους, δασκάλους και καθηγητές ξένων γλωσσών στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, β) μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που ασχολούνται με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών, γ) καθηγητές μετάφρασης, μεταπτυχιακούς σπουδαστές και ερευνητές με θέμα την διδασκαλία ξένων γλωσσών, και τέλος σε, δ) μέλη οργανισμών αξιολόγησης της γνώσης ξένων γλωσσών.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα Εργασίας είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση http://europa.eu/!Gv76Wd. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως για την εγγραφή τους και για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής τους στην Ημερίδα Εργασίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες
Παναγιώτης Αλεβαντής
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
τηλ. 210-7272-133
Ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/greece/about-us/translation/index_el.htm

 

Swing, swing, swing for Ηope στο Μέγαρο Μουσικής

Swing, swing, swing for Ηope στο Μέγαρο Μουσικής

AthensSwingCats

Με σκοπό την ενίσχυση του σημαντικότατου έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», εννέα μουσικά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής swing jazz θα συναντηθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα επιχειρήσουν να μας παρασύρουν στον τρελό, τρελό χορό του Μεσοπολέμου. Πρόκειται για το ετήσιο φιλανθρωπικό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ Swing For Hope 2015.

AthensSwingCats1

Ο Μπεν Λιμπρόζο, η Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου και οι μαθητές τους, με άλλα λόγια οι αεικίνητοι Athens Swing Cats, θα αρχίσουν να χορεύουν με τις γνωστές φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, στις 19:30 το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Μιλτιάδης Φιορέντζης, ενώ εκτός τον Τζόνι Βαβούρα που θα τραγουδήσει με το συγκρότημά του, θα είναι και οι «δικοί μας» Ilias & the Notorious Troupe (όχι να το παινευτούμε αλλά ο Ηλίας είναι ο τεχνικός της ομάδας μας), οι Diminuita Le  Petit Big Band, Vanila Swing, Xenia & Plastelini MusikLab, Les Enfants de Pigalle, JazzMatazz, Nastazia & the Jazzuars και Γιώργης Χριστοδούλου.

Read more: Swing, swing, swing for Ηope στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσικές

“… Ένα παιδί κόσμους γυρίζει μ' ένα τρενάκι που κουρδίζει…”*

Leonardo CremoniniPainting9

πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Leonardo Cremonini

Γράφει ο Αντώνιος Γεωργιάδης**

Φαίνεται πώς το καλοκαιράκι μπαίνει σιγά-σιγά στις ζωές μας και πάλι· έτσι, τουλάχιστον, προαναγγέλλουν κάθε απόγευμα οι δροσερές μυρωδιές των δέντρων και των λουλουδιών και τα αγνά, θερμά χρώματα του ουρανού, αλλά και η αίσθηση της θαλασσινής αρμύρας που διακατέχει την ατμόσφαιρα του Πειραιά και του Παλιού Φαλήρου…

Επόμενο είναι στο προσκήνιο να βρίσκονται διάφορα σχέδια θερινών διακοπών. Και ο καταλληλότερος συνταξιδιώτης, εγγυητής για αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες, είναι φυσικά η μουσική. Γιατί αν ψάξουμε καλά, σίγουρα θα βρούμε τραγούδια κάθε είδους και εποχής, αρκετά ταιριαστά στην κάθε μας καλοκαιρινή στιγμή. Τρέξτε, λοιπόν, να προλάβετε «το πλοίο» που «θα σαλπάρει το βραδάκι», και θα σας πάει «κρουαζιέρα στα νησιά» κι ενώ θα κοιτάτε τη δύση του ηλίου απ’το Σαρωνικό, παρατηρήστε τα «χρυσοπράσινα φύλλα» που είναι «ριγμένα στο πέλαγο»…

Τώρα, οι επιλογές σας είναι πολλές· μπορείτε να επισκεφτείτε την όμορφη «Κέρκυρα με το Ποντικονήσι και τα καντούνια τα στενά», τη «Φραγκοσυριανή», ή ακόμη και να χορέψετε «στο σκοπό τον Ικαριώτικο» με τους λεβέντες της Ικαρίας!

Το σίγουρο είναι πως όπου και να καταλήξετε, θα γευτείτε τη δροσερή θάλασσα μιας καυτής καλοκαιρινής μέρας. Τα νησιά μας, άλλωστε, έχουν –δόξα τω Θεώ- κάθε λογής παραλίες. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες πλαζ με τα χιλιάδες, πολύχρωμα «μονά στρώματα» να επιπλέουν στα ρηχά θυμίζοντας ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Με μια μικρή αναζήτηση, όλο και κάποιο «κρυφό περιγιάλι», «άσπρο σαν περιστέρι» θα φανερωθεί να σας περιμένει, έρημο, σαν να είναι αποκλειστικά δικό σας…

Read more: Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσικές